بسیار پیش می آید که خانواده ها برای تمیز کردن فرش ها، از شامپو فرش استفاده میکنند. این کار اگرچه در ظاهر مفید به نظر می رسد، اما در پس پرده معایبی دارد.
شامپو فرش ها از مواد شیمیایی تشکیل شده اند و برای تمیز کردن انواع آلودگی ها به کار
می روند. روش استفاده از آنها چندان دشوار نیست و با حل کردن مقداری شامپو فرش در آب
تمیز و مالیدن آن بر روی سطح کثیف فرش یا مبلمان، ظاهری تمیز تر به آن میبخشد. تا
اینجای کار که همه چیز طبق خواسته ما پیش می رود و مشکل خاصی وجود ندارد. در سریع
ترین زمان و با کمترین هزینه فرش ها تمیز می شوند!
اما چرا بسیاری از کارشناسان فرش تاکید دارند، از شامپو فرش استفاده نکنید؟ در ادامه به
شما خواهیم گفت؛ که دلیل این توصیه ها چیست و شوینده فرش چه مضراتی دارد.
بیشتر بخوانید: دلیل زرد شدن ریشه فرش بعد از شستن چیست؟
مضرات استفاده از شامپو فرش کدامند؟
پاک کنندگی نسبتا سریع و کاربرد ساده، شامپو فرش را به یکی از اولین انتخاب ها برای تمیز کردن فرش بدل کرده است. اما استفاده از شوینده خانگی فرش همه اش سود نیست و می شود گفت زیانش از سودی که دارد بیشتر است.
از بین بردن الیاف و بافت فرش
شامپوی مخصوص فرش از مواد شیمیایی ساخته شده، که می تواند انواع آلودگی را در خود
حل کند. این یعنی می تواند روی الیاف نخ و پارچه هم تاثیر بگذارد. محلول شامپو فرشی را
که روی سطح فرش یا مبلمان، با فشار زیاد کشیده و مالیده اید، به عمق فرش نفوذ کرده اند
و آلودگی های سطحی را هم به اعماق برده اند. به نظر شما می تواند با یک پارچه خیس شده
و مالش سطحی کاملا بیرون بیاید؟
بد نیست بدانید که همه گرد و خاک هایی که با کمک شامپو فرشها به لایه زیرین فرستاده
اید، به زودی به سطح بازمی گردند. همچنین، گردوخاک هایی که در لایه زیرین با شامپو
فرش عجین شده اند، با هم واکنش نشان داده و فرش را از درون، دچار ترک و پوسیدگی می
کند. در یک کلام اینطور بگویم که شما وقتی از پاک کنند های خانگی فرش استفاده می
کنید، به یک تمیزی موقت رسیده اید اما در عوض فرشتان را یک قدم به سمت نابودی هل داده اید!
شامپو فرش برای کودکان خطرناک است!
همه میدانیم که نوزادها هر چیزی دم دستشان بیاید در دهان می گذارند، تا کشفش کنند.
اجسامی که بر روی فرش هایی که با شامپو فرش شسته اید، قرار می گیرند.
خواه ناخواه با مواد شوینده ای که در عمق فرش پنهان شده اند، تماس پیدا می کنند. شاید دلیل مسمومیت یا دل پیچه هایی که وقت و بی وقت آسایش نوزادتان را سلب می کند، همین موضوع باشد!
بر هم زدن رنگ فرش
اگر دقیقا ندانید به چه مقدار و چطور از شامپوهای فرش استفاده کنید، به جای پاک کردن لک ها فرش باید شاهد بر هم خوردن رنگ یا کم رنگ شدن قسمتی باشید، که روی آن شامپو فرش ریخته اید. در ساختار این شوینده های صنعتی از مواد شیمیایی بسیار قوی استفاده شده، که امکان دارد رنگ قالی را از بین ببرد، وقتی جوهر ریخته شده روی فرش را از بین میبرد، چه تضمینی دارید که رنگ پرزهای قالی را نبرد؟
روی هر شوینده فرش طریقه استفاده از آن نوشته شده در صورت استفاده، آن را به دقت مطالعه کنید.
ایجاد مشکلات تنفسی
اگر در یک محیط بسته از شامپو فرش یا سایر پاک کننده های صنعتی استفاده کردید. منتظر مشکلات تنفسی یا شاید هم مسمومیت باشید. درست است که قالیشویی ها هم از شوینده های صنعتی استفاده می کنند. اما آنها از دستگاه، لباس و ماسک های مخصوص استفاده می کنند. همچنین سیستم تهویه مناسب برای این کار را دارند.
خشک شدن سطح فرش و ایجاد ترک پا
اگر به شستشوی فرش به روش خانگی و بدور از دردسر با شامپو فرش روی آورده اید. احتمالا به طرز مشکوکی متوجه ترک هایی در پاشنه پایتان شده اید. شامپو بافت سطحی فرش را خشک تر از حالت معمولی می کند و راه رفتن روی آن ترک پا را به همراه دارد. اگر می خواهید دچار چنین مشکلی نشوید، سعی کنید به کلی اثر شامپو را از روی فرش پاک کنید.
ایجاد لکه های دائمی
شامپو فرش کارش از بین بردن انواع لکه است، اما اگر قبل از خشک شدن فرش روی آن راه بروید یا جسمی روی آن بگذارید. لکه هایی ایجاد می شوند، که حتی قالیشویی های معتبر نیز نمی توانند آن را از بین ببرند.
سعی کنید در صورت استفاده از شامپو فرش به خوبی برش را خشک کنید تا رنگ وسایلی که روی آن قرار می دهید به فرش انتقال پیدا نکند. اگر پایه های فلزی مبل یا صندلی روی فرش نمناک قرار گیرند. دچار زنگ زدگی و در نهایت زرد شدن آن قسمت از فرش می شود.
چرا باید فرش را به قالیشویی سپرد؟
با اینکه بسیار از افراد برای صرفه جویی در هزینه ها یا راحتی کارشان از پاک کنند های خانگی فرش استفاده می کنند. اما لازم است هر چند مدت یک بار فرش ها را به قالیشویی ها سپرد، تا با روش های اصولی انواع آلودگی ها را از فرش دور کنند.
قالیشویی ها از دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته و مخصوص این کار استفاده می کنند، همچنین می دانند انواع شوینده های قوی را چطور و به چه مقدار استفاده کنند، تا به فرش آسیبی نرسد. در مرحله شستشو با آب نیز آنقدر حرفه ای عمل می کنند، که همه آلودگی و مواد شوینده از عمق فرش بیرون بیاید.
ماندگاری فرش هایی که همواره توسط قالیشویی ها شسته می شود، از دیگر فرش هایی که به روش خانگی و استفاده از شامپو فرش تمیز می شوند، بسیار بیشتر است.
شستشوی اصولی فرش ها علاوه بر حفظ زیبایی فرش، به بهداشت خانواده نیز کمک بسیاری می کند. تمام میکروب هایی که در عمق فرش جا خوش کرده اند و باعث بروز آلرژی ها می شوند، با این کار از بین می روند.
شما چه عقیده ای دارید، آیا استفاده از شامپو فرش برای پاکیزگی راهکار مناسبی است، یا آنکه سپردن فرش به قالیشویی ها معقولانه تر است؟