AstanCarpet

قالیشویی اسلامی ، بهترین روش برای تطهیر قالی‌های شما

قالیشویی اسلامی ، بهترین روش برای تطهیر قالی‌های شما

قالیشویی اسلامی

حتما برای شما هم بارها پیش آمده است که با رعایت اصول نگهداری فرش، فرشتان آلوده و حتی نجس شود. در این مواقع برای پاک کردن فرش چه راهکارهایی به ذهن شما می‌رسد که هم فرش شما تمیز و پاک شود و هم اینکه با اصول مذهبی انجام شده باشد؟ به دلیل اینکه پاک کردن درست و قالیشویی اسلامی دغدغه بسیاری از شما عزیزان می‌باشد در این مقاله به شستشوی اسلامی فرش پرداخته ایم، پس برای اینکه روش درست و اصولی قالیشویی اسلامی را یاد بگیرید با ما همراه باشید.

قالیشویی اسلامی

آلوده شدن فرش منزل یک امر اجتناب ناپذیر است که اگر در منزل کودک خردسال هم داشته باشید احتمال آلودگی بیشتر هم می‌شود. در مقالات گذشته با راهکارهای شستشوی فرش فانتزی آشنا شدیم و در این مقاله به قالیشویی اسلامی برای شستشوی انواع فرش‌ها می‌پردازیم.

گاهی اوقات ممکن است بر اساس آلودگی فرش شما نجس شود. برای از بین بردن نجاست از روی فرش می‌بایست اصول آن را بدانید. در کشورهای اسلامی که پایبند به  اصول مذهبی و شرع مقدس می‌باشند؛ قالیشویی اسلامی یعنی شستشوی فرش با اصول مذهبی صورت گیرد.

قالیشویی اسلامی اینگونه است که فرش شما باید به یکی از دو روش زیر شسته شود:

  • شستشو با آب کر: منظور از آب کر، آبی است که حجمی برابر با ابعاد یک مکعب با ضلع سه وجب و نیم، داشته باشد. این برای زمان هایی است که قرار است برای شستشوی فرش یا موکت از آب راکد استفاده کنید. در شستشوی فرش باید به این امر توجه کنید که استفاده از آب راکد برای شستشو می‌بایست آب کر باشد تا نجاست از فرش ما برطرف شود.
  • شستشو با آب جاری: یکی دیگر از روش های شستشوی فرش با رعایت کردن اصول مذهبی، استفاده کردن از آب جاری است. این روش دوم بسیار راحت تر از روش اول(آب کر) می‌باشد. آب جاری خیلی راحت می‌تواند نجاست را از روی فرش شما برطرف کند و فرش شما پاک شود.

آب قلیل و آب کر در قالیشویی اسلامی

آب قلیل و آب کر در قالیشویی اسلامی

آب قلیل به آبی گفته می‌شود که میزان آن کم است و آب کر آبی است که حجم آن از میزان مشخص شده در دین اسلام بیشتر است. در واقع در شرایط زندگی امروز ما که خبری از حوض و موارد اینچنینی نیست، آب کر به آب لوله کشی گفته می‌شود که در واقع به یک سیستم جامع آب متصل می‌باشد. همچنین آب قلیل به آبی می‌گویند که شما با استفاده از پارچ، کاسه و یا هرچیز دیگری مورد استفاده قرار می‌دهید و حجم آن محدود است.

برای پاک کردن فرشی که نجس شده است با استفاده از هر دو نوع آب کر و قلیل می‌توانید این کار را انجام دهید. حالا که که این دو نوع آب برای پاک کردن فرش را شناختیم می‌توانیم راحت تر به هر دو روش این کار را توضیح دهیم.

پاک کردن فرش نجس با آب قلیل

برای پاک کردن فرش نجس با استفاده از آب قلیل شما می‌بایست در مرحله اول عین نجاست را از روی فرش از بین ببرید. برای این کار می‌توانید از همان آب قلیل و یا دستمال و یا هر چیز دیگری استفاده نماید. برای این کار با استفاده از آب و یا هر وسیله‌ای عین نجاست پاک شده و فرش شما دیگر آماده آب کشیدن می‌باشد.

زمانی که برای پاک کردن فرش نجس شده از آب قلیل استفاده می‌کنید؛ می‌بایست سه مرتبه بر روی فرش آب بریزید. اگر پاک کردن عین نجاست را با استفاده از آب انجام می‌دهید و بعد از ریختن آب این نجاست جدا شد، کافی است که دو مرتبه دیگر بر روی قسمت نجس شده آب بریزید تا کاملا پاک شود.

نکته خیلی مهمی که در قالیشویی اسلامی با آب قلیل وجود دارد این است که باید پس از هر مرتبه ریختن آب بر روی فرش حتما فرش را فشار دهید تا آبی که درون آن است بیرون بیاید. به این آب، آب غساله می‌گویند. اکثر علما و فقها بر این باور هستند که در هنگام شستن فرش نجس شده حتما می‌بایست آب غساله از فرش خارج شود.

پاک کردن فرش نجس با آب کر

قالیشویی اسلامی و پاک کردن فرش نجس با آب کر

در قسمت بالا با تعریف آب کر آشنا شدیم. یکی از نکاتی که در پاک کردن فرش نجس شده با استفاده از آب کر به شما کمک می‌کند تا تطهیر را با سادگی انجام دهید این است که در آب کر نیاز به جدا کردن آب غساله که در بالا به آن اشاره کردیم، نیست.

اکثر مراجع تقلید بر این باور هستند که زمانی که آب به قسمت نجس شده می‌رسد، در صورتی که عین نجاست برطرف شده باشد، کافی است تا با استفاده از دست آب را حرکت دهیم تا طهارت انجام شود. این آب اگر در حین شستشو به قسمت های دیگر فرش برود مشکلی ایجاد نمی کند. البته این به شرطی می‌باشد که عین نجاست که بر روی فرش بوده از بین رفته باشد.

قالیشویی اسلامی در آپارتمان

یکی دیگر از نکاتی که اصولا برای پاک کردن فرش در آپارتمان مورد استفاده قرار می‌گیرد این است که شما می‌توانید زیر فرش یک تشت قرار دهید و با استفاده از شلنگ یا شیر، آب را روی آن بگیرید. به محض اینکه آب از زیر فرش خارج شد و درون تشت ریخت دیگر فرش شما تمیز و پاک شده است.

باز هم تاکید می‌شود که آبی که بعد از ریخته شدن به قسمت نجس بر روی فرش شما حرکت می‌کند، دیگر نجس نمی باشد و علت آن این است که با استفاده از آب کر اقدام به پاک کردن فرش نجس کرده ایم.

خلاصه مطلب

کثیف و نجس شدن فرش امری است که برای هر فردی امکان دارد رخ دهد. در این مقاله روش های مختلف قالیشویی اسلامی با استفاده از آب کر و قلیل را برای شما عزیزان تشریح کردیم. رسالت ما در قالیشویی آستان این است که شستشوی فرش های شما به روش کاملا اسلامی انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


درصورتی که درخواست حذف یا ویرایش دیدگاه خود را دارید، از فرم تماس با ما استفاده کنید.

این مطلب مفید بود؟ برای دوستانتان هم بفرستید!
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email